JP Teenused

Esmaabi:

Alates 2012. aastast alustasime Kuremaa Vabatahtliku Järvepääste meeskonnaga avalikel üritustel esmaabi ja (vee)ohutuse tagamisega.

Oleme meeskonnaga ohutuse tagamiseks osalenud perepäevadel, suvepäevadel, ujumisvõistlustel, jooksukrossidel, suusavõistlustel ja kontsertidel.

Huvi korral saab täpsemalt lugeda meie ürituste lingilt.

Veeohutus:

veeohutus01

Veeohutuse tagamiseks on meid võimalik tellida ükskõik millisele veekogu ääres toimuvale üritusele. Populaarsemad on laagrid, firmade suvepäevad, pere- ja veepäevad. Oleme valmis veeohutuse nimel toimetama ka veekogudel, kuhu on vastavalt sündmuse omapärale tarvilik kaasa võtta ka paat või muu sobilik alus.

veeohutus02

Veekogu põhja puhastus:

Meie meeskond2013-06-24 19.23.05 on aastaid oma kodujärve, Kuremaa järve ääres teostanud põhja puhastust mitmes erinevas kohas ja viisil. Peamised koristusvajadused: vetikate koristus, veetaimestiku niitmine ja veekogu põhja kontrollimine ning puhastamine suplemiseks ohtlikest esemetest. Kohad, mis on pool sajandit või isegi rohkem olnud ujumiseks kasutatavad või aleviku küljealune kallasala. Nendest kohtadest tuleb vette hüpetega põhja uhtumisest ohtralt välja ohtlikke esemeid.

Veetaimestiku niitmine:

2019. aastast alates teostame veekogudel veetaimestiku niitmist spetsiaalse niiduseadmega Dorocutter Hymo. Niiduseade võimaldab paadile kinnitatuna niita kuni 1,5m sügavuselt ja ühe triibuna 1,2m laiuselt. Niidu kiiruseks on olenevalt veetaimestiku tihedusest ja sügavusest 0-70m/min.

Hinnakiri:

  • Transport 0,4€/km (asukoht Kuremaa)
  • Niidumasina ja paadi ettevalmistamine 20€
  • Töö niidumasinaga 40€/h
  • Niidetud taimestiku kogumine ja kaldaala korrastamine 30€/h

Võimalik rentida masin ka kliendile oma paadil iseseisvaks kasutamiseks 70€/päev või koos paadi, päramootori ja haagisega 140€/päev. Muud kasutusajad kokkuleppel!

Paadisadama arendamine:

Kuremaale kohaliku paadisadama arendamine on meie missiooniks olnud juba 2013. aasta kevadest. Nimelt 2012. aasta sügiseni said paadiomanikud kokkuleppel Kuremaa supelranna haldajaga tasu eest oma paate hoida rannas paadisillal.

allikas2014. aasta varakevadel, kui jää veel peal oli, niitsime pealt pilliroo maha nii suurelt alalt, kui planeerisime suvel hooldama hakata. See kergendas kevadist esimest hooldust ja ka silla paigaldamist, kuna vettinud pilliroopraht ei jäänud tööde teostamiseks ette. Uue ilme sai ka silla kõrval voolav allikas. 2013. aasta kevadel paigaldati Jõgeva Vallavalitsuse tellimusel Kuremaa supelranda uus ujumissild, mille tõttu juba ajahammast näinud vana sild jäi kaldale uut ideed või lõkkealgatust ootama. Sellest tulenevalt tekkis ka varakevadel eelinfona ranna ujumissilla platvormide ülejäämisest idee Kuremaa paadisadama (silla) loomiseks. Sai luba küsitud omavalitsusest platvormide kasutamiseks ja nii õnnestus paadisadama paadisilla ehitamisega jõudumööda tegeleda ja platvorme rannast oma uue otstarbe jaoks kohale toimetada, kuniks see ära keelati. Seetõttu jäi 2013. aastal paadisild vaid 1/3 oma praegusest pikkusest. Sama aasta suvel toimus Kuremaal esimest korda noortelaager, Kuremaa Suvelaager, kus noored tegid heakorratöödena loodavas paadisadamas pilliroo niitmist, et paatidega kergemini pilliroost välja ragistada. Lisaks sai ümber pooliku silla sisse niidetud nulli kujuline mull ja S-tähe kujuline looklev tee läbi pilliroo vaba veeni. Sellisel niitmisel oli oma põhimõte, tõkestada pikku järve puhuvate tuulte korral lainetuse tekitatavaid kahjusid paatidele.

1. mail 2014. aastal tulid kokku paadiomanikud ja ühisel jõul mappaigaldati paadisild, nüüdseks oli olema luba ka supelrannast ülejäänud platvormide ära toomiseks ja ühiskondlikuks tarbeks kasutamiseks. Sama päeva õhtuks oli paadisild peaaegu paigas. Paigaldada jäi veel otsa platvorm, selle paigaldamine tuli mõneks päevaks edasi lükata, kuna lainetus segas sügavas vees toimetamist.

Kõigil soovijatel on võimalus oma paat sillal hoiustada. Meie palju ei nõua, käituge heaperemehelikult, aidake paadisadama arendamisele kaasa ja paadikoht on teil olemas. Selleks, et kellegi olemasolevat paadikohta mitte ära võtta, palun võtke eelnevalt meiega ühendust, kohtume ja leiame teie paadile kodukoha. 2014. aastal püüdsime pilliroo kasvu paadisadama alal pidama saada ja hoida puhast veepinda. Tasandada paadisadama maaala, külvata muru ja võimaluste piires paadisilda pikendada, et ka kaldalt kalastamine mugavamaks muuta. Niipea, kui suvel pilliroog end vee pinnale ajas, sai see kohe ka maha sild14niidetud. Juulis tuli taaskord kokku Kuremaa Suvelaager, kus noored heakorratöödena andsid paadisadamale veelgi avarama kuju ja pillirooga katmata ala sai veidi laiendatud. Laiendamise eesmärgiks oli paatide parema liiklemise tagamine, ala parem nähtavaks tegemine ka külaelanikele ja lähedal olevatele majadele, kus akendest avaneb kaunis vaade niidetud paadisadama alale. Parem vaade, tagab ka parema naabrivalve, kuna ümbruses on naabrid. Uuno Laul toetas paadisadama arendamist liivakoormaga ja koos laagrinoortega anti panus ka liiva alale laiali vedamisega, et tõkestada ala porisust. Nii sai alguse ka paadisadama silla järvepoolse otsa kujundamine privaatsemaks supluskohaks. Sinna on ujuma ja päevitama oodatud need, kes supelrannas rohke kära ja rahva keskel ujuda ei eelista. 2015. aasta hooajal oli paadisild koduks kaheteistkümnele paadile.

2015. aastal kohendasime kallasala – eemaldasime võsa, täitsime pinnast, vedasime veest sodi välja ja tasandasime kaldaala. Nüüd on võimalik isegi paate vette lasta, kuigi kallasalal on olenevalt ilmastikust tihti madal vesi.

2016. aasta kevadel paigaldasime silla esmakordselt juba aprilli keskel ja hooaja jooksul oleme paadisadama veeala laiendanud umbes 6 meetri võrra. Tekitades ruumi paadislipi võimalikult looduslikuks kohandumiseks.

2017. aastal oli sadam kesksuveni ilma sillata, kuid siis sai paika erinevate projektide, sponsorite ja oma finantsiliste vahendiga uus pontoonidel ujuvsild.

2018. aastal sai rõhku pandud taaskord pilliroo piiramisele, veepõhja põhjalikule koristamisele ja kallasala korrastamisele.

2019. aastal korrastasime veel kallasala, et vabaneda mudasest libedusest ja eemaldasime järvemudast ala kaldalt.

2020. aastal sai vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitusest ülejääva pinnasega viimaks ala tänapäevaseks ja tugeva pinnase ning korrektsema välimuse. Hooaja keskel sai taaskohendatud pikniku- ja grilliala.

2021. aastal täiendasime oluliselt lisateenuste loetelu, et paadiomanikel ja klientidel oleks ka meeldiv aega veeta ning pikemalt kohapeal peatuda. Avasime laialdase lisavarustusega iseteenindusega laenutuse, strateegiliselt olulised ruumid, saunatamise võimaluse ja ka uudse sisustuse saanud kämpingu.

sild15

Paadisadama hinnakiri

Sildade monteerimine ja demonteerimine:

sild1

Meeskonnaga oleme kolmel aastal toimetanud Kuremaa avaliku supelranna sildade monteerimise- ja demonteerimisega ning vajadusel parandamisega. Erinevate sildade ehitusega tegeleme lisatööna 2013. aastast.

Parkimise korraldamine:

Teostame festivalidel, laatadel ja kokkutulekutel parkimist.

Oleme 8. aastal parkimise korraldamisega olnud abiks Küüslaugu Festivalil ja 4. aastal Paunvere väljanäitusel. Täiendavalt on meie meeskonnaliikmed iseseisvalt viibinud abis Paunvere väljanäitusel ja Kasepää Kalalaadal.

Küüslaugu festivalil oleme kohal olnud alati 3-4 meeskonnaliikmega.

parkiminePaunvere väljanäitusel oli meil 2013. aastal üks parkla koos 4 meeskonnaliikmega ja 2014. aastal neli parklat 24 meeskonnaliikmega.

Koolitused:

Algteadmiste koolitus koos praktiliste tegevustega:

  • Viskeliini, päästerõnga, päästepoi kasutamine
  • Tutvumine erinevate päästevestidega
  • Kontakti loomine kannatanuga
  • Veest nuku päästmine ja transport
  • Vees mööda toru liikumine
  • Vees paadi ümber pööramine
  • Eseme veest välja toomine
  • Isiklikud ja ühised päästevahendid
  • Aerupaadi kasutamine (aerutamise õpe)
  • . . .

Beebide, väikelaste ja täiskasvanute ujumise algõpe:

  • Veega harjumine
  • Usalduse loomine
  • Vette hingamine
  • Vees liikumine
  • Keha hoidmine
  • Suplemine
  • Ujumisstiilid
  • Liikumine poiga
  • . . .

Edasijõudnutele:

  • Snorgeldamine
  • Sukeldumine
  • Paadi päramootori kasutamine
  • Rannavalve töökorraldus
  • . . .

koolitus01

Laenutamine

Kätised lastele:

Pakume müügiks Monkey Swimmers kätiseid, mis on väga edukalt kasutusel USAs ja Inglismaal. Eriliseks teeb need kätised see, et nad on samast materjalist nagu teised pehmed ujumist abistavad vahendid (nuudlid, lauad jne). Lisaks ei ole nendega kunagi probleeme, et lähevad õhust tühjaks või osutuvad vigastuse pärast kasutuskõlbmatuks.

Need kätised on kauakestvad ja lapse suureks kasvades ning vajaduse lõppedes võib need taaskord järgmistele tänulikele lapsevanematele interneti järelmüügiMonkey Swimmers eemaldatavad sektorid keskkondades edasi pakkuda. Need kätised püsivad kindlalt ümber käe ega tule mänguhoos ära. Mõeldud vanusele 1-6 eluaastat, kus vastavalt vanusele saab veepinnal hoidvaid rõngaid eemaldada, mis tagab lapsele märkamatu ülemineku iseseisvaks veepinnal püsimiseks ja annab lapsele märku, et veepinnal püsimiseks ja paremaks liikuvuseks tuleb rohkem käsi ja jalgu liigutada.Alla kahe aastane laps kätistega iseseisvalt basseinis

Niisuguseid kätiseid Eesti kauplustes ja e-poodides ei müüda. Küll saate neid tellida meilt.

Kätiste ja inglise keelse “Monkey can’t swim” raamatu komplektne hind on 42 eurot.

Vajadusel saadame ka Smartposti või Omniva pakiautomaati.

Kätiseid on võimalik Kuremaal ka laenutada ja testida: 3€ päev